De FEESTDAGEN kunnen een drukke en chaotische periode veroorzaken. Hoe zorg je ervoor dat je december met PLEZIER en in KALMTE doorkomt?

1. FOCUS WAT ECHT BELANGRIJK IS
Tijd doorbrengen met je dierbaren is uiteindelijk een van de meest betekenisvolle dingen om te doen. Laat deze maand draaien om de mensen en maak alle andere dingen minder belangrijk.


2. SIMPELER
Zoek in alles de essentie en doe alleen dat. Eenvoud is oké. Minder is vaak beter. Waarom? Omdat er dan meer tijd, aandacht en ruimte overblijft om gewoon te genieten met je dierbaren. Je kunt zes gangen op tafel zetten en niemand spreken omdat in de keuken bent. Of je maakt het wat simpeler, en kunt genieten met je familie. Ik weet wel waar ik voor kies. Welke keuze maak jij?


3. VOOR JEZELF ZORGEN
December is een maand van overdaad. Een maand vol met eten, materialisme, drank en andere dingen die het leven normaal gesproken alleen leuker maken als je ze met mate toepast.


Voor mij is december gewoon een maand zoals alle anderen: geen alcoholische drank, voldoende groente/fruit eten, beperken van overdaad aan zoetigheid en ongezonde bende, blijven sporten/bewegen, mediteren, koud douchen, ademhalingsoefeningen en voldoende slapen.

Je lichaam wordt niet ongezonder door 1/2/3 kerstdagen. Het is al het eten en drinken er omheen dat het meeste verschil maakt: borrelhapjes, chocolade, koekje, vlaai, drankje hier, drankje daar. En het sporten pak ik later wel weer op.

Ik ben er helemaal voor om van het leven een feestje te maken. Maar vergeet niet dat het leven vooral feestelijk is als je je GEZOND en FIT voelt. En omdat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Altijd, ook in december, omdat je het waard bent.

4. RUIMTE OM TE GENIETEN
Ik raad je aan om vooral te genieten van deze periode. Het is een moment op planeet aarde. Het is er, dus kun je er net zo goed van genieten. Besef dat het uniek is dat je met je dierbaren aan tafel zit en ben dankbaar voor deze momenten!


NAMASTE 

zitten