De MecPlent vegaburger

De MecPlent vegaburger

mecplent

Wij wonen zelf in Amsterdam en op bijna elke hoek van de straat zit tegenwoordig wel een goede (Lees: Hippe) Hamburgertent.
Hamburgers zijn helemaal het ding lijkt wel.
Ik moet eerlijk zijn, ik kan heel af en toe een burger best lekker vinden maar net zoals heel veel mensen ben ik de laatste tijd erg bewust bezig met mijn vleesinname. Helemaal vega is een kwestie van tijd denk ik maar op dit moment heb ik het iig terug gebracht tot 1 , max 2 keer per week. Het begin is er.
Maar goed,. Burgers vind ik dus wel erg lekker.
Samen met mn dochtertje Kirsten ben ik op zoek gegaan naar een recept voor een goede en vooral lekkere vegetarische hamburger. Het is was niet meteen een succes, we hebben er een aantal geprobeerd en ons eigen "sausje" overheen gedaan en dit is onze favoriet ,.. wij presenteren u de MecPlent Vega Burger !
De MecPlent is een burger op basis van Zwarte Bonen, avocado en pepertjes voor de pittige smaak.


Het is een burger die redelijk simpel te bereiden is, wij deden dat in ongeveer 20/25 minuten.
Voorbereiding is ongeveer 10 minuten
Bereiding zelf ook ongeveer 10 minuten

De onderstaande ingrediënten moet genoeg zijn voor 2 personen :

Ingrediënten:

1 blik zwarte bonen
1 vrolijk kippenei
3 eetlepels paneermeel
1 rode ui
1/4 fijngesneden Spaanse peper of een 1/2 theelepel cayennepeper
2 harde ronde broodjes
Peper/zout en kurkuma
1 avocado
1 tomaat
Ketchup
Sla

Bereiding: (we gaan er nog een video over maken maar omdat we aan het experimenteren zijn geweest doen we dat een volgende keer, het is nu gebleven bij een smakelijke foto)

Als eerste laat je de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
Vervolgens giet je de bonen over in een grote kom en prak ze met een vork fijn (of pureer het met een staafmixer).
Snijd de ui heel fijn en voeg dit samen met de paneermeel, het ei en de fijngesneden Spaanse peper (laat ook wat peperschijfjes over voor de garnering) bij de geprakte zwarte bonen. Meng alles goed door elkaar (en voeg als laatste de kruiden en specerijen toe).
Let op: wil je het aantal pepers in de hamburger zelf bepalen kies er dan voor om ze niet mee te mengen maar alleen als garnering toe te voegen.
Maak er 4 kleine of 3 grote burgers van en bak ze zo’n 5 minuten per kant in de koekenpan.
Snijd, terwijl de burgers bruin bakken, de avocado en tomaat in plakjes.
Beleg de bij voorkeur bruine bolletjes alvast met een beetje ketchup en wat sla en leg hier de burger op. Bedek de burger met twee schijfjes tomaat, avocado en de rode peper.
Als laatste uiteraard de bovenkant erop en smullen maar! ,..
Foto's van jullie resultaat zien we graag in de comments :)
Smakelijk eten

Groetjes Kirsten en Bas

Delen: