PLENT premium Colostrum - 250Gram

Plent

Inhoud: 250 gram

vinkje Versterkt het immuunsysteem
vinkje Rijk aan groeifactoren, immunglobolines, proline-rijke Peptides, Lactoferrin, etc.
vinkje Verbetert de vitaliteit en vermindert vermoeidheid
vinkje Dezelfde kwaliteit als Surthrival Colostrum, maar veel goedkoper
vinkje Koud bewerkt om het biologisch actieve molecuul intact en functioneel te houden
vinkje GRATIS verzending al bij 2 stuks.
vinkje Ook verkrijgbaar in een voordelige 500 gram pot 

Artikelnummer: PLNT085250

Beschikbaarheid: In voorraad


Normale prijs: €  42,95 -7%

Aanbieding: €  39,95

  • 2 voor €  37,50 p/s. en bespaar 7%
  • 3 voor €  36,00 p/s. en bespaar 10%
  • 4 voor €  34,00 p/s. en bespaar 15%
  • 5 voor €  32,50 p/s. en bespaar 19%
 
snelle levering
Bestelling morgen in huis? Bestel binnen 0
 

duimpje trustpilotTrustpilot 4.7 / 5  
 veilig winkelen Veilig shoppen via https verbinding
 veilig betalen Betalen via een beveiligde verbinding
 contact Vragen ? We zijn altijd bereikbaar

Snelle verzending met PostNL Gratis verzending boven €55,-. Lees meer

Voor 22:00 uur besteld is de volgende werkdag in huis. 

Spaar voor meer korting met ons loyaliteitsprogramma. Lees meer

Productbeschrijving

Details

Wat is Colostrum?

Colostrum is een type runder moedermelk dat wordt geproduceerd en beschikbaar is gedurende de eerste 3-4 dagen na de geboorte van pasgeboren kalveren! (1). Het is het eerste voedsel dat de pasgeborenen krijgen en bevat dus een uitgebreid scala aan essentiële voedingsstoffen (vet, eiwitten, koolhydraten, vitamines, mineralen), groeifactoren (IgF-1, IgF-2, TFG-alfa, TGF-bèta) en moleculen die het immuunsysteem versterken en moduleren door anti-bacterieel, antiviraal (Proline-Rich Peptides / Colostrinin, IgG, IgM, IgA, Lactoferrin, etc.) te zijn (1) (2).

Dit is de belangrijkste reden waarom Colostrum momenteel een van onze populairste supplementen is. In tegenstelling tot gewone melk of melkgebaseerde eiwitten (in de meeste gevallen wei-eiwit), wordt colostrum bedoeld als sterk geconcentreerde biologisch actieve vloeistof, met meerdere biologisch actieve moleculen, die u niet kunt betrekken bij andere zuivelproducten (3). De naam "Immune Milk" wordt soms gebruikt voor Colostrum op basis van zijn vermogen om essentiële immuunantistoffen te leveren voor de bescherming tegen ziekte en ziekte bij mensen (4). De biologisch actieve moleculen in colostrum, peptiden of eiwitten zijn nooit bedoeld om te worden blootgesteld aan hitte, omdat ze van nature gevoelig zijn voor warmte, dus het is cruciaal dat ze 100% intact blijven als ze tot poeder verwerkt worden, zodat ze elk gewenst effect hebben. Slechts zeer beperkte hoeveelheden warmte kunnen worden toegepast en zeer beperkte en voorzichtige verwerking.

Plent Colostrum-poeder is van de hoogste kwaliteit, onttrokken aan groeihormoonvrije koeien en pas gedraineerd nadat de nuchtere kalveren hun deel hebben gekregen. Dit is officieel geverifieerd, 6 uur colostrumpoeder. Plent koeien colostrum wordt gesproeidroogd bij lage temperatuur, is puur en bevat geen onnodige vulstoffen of additieven.

Gezondheidsvoordelen van Colostrum van hele melk

Immuunsysteem - Rundermelk is een rijke bron van IgG-antilichamen, veel meer dan menselijke moedermelk. Deze antilichamen zijn essentieel voor bescherming tegen infectie, ziekte en ziekte als ze binden om te binden aan pathogene bacteriën, virussen en allergenen (5). Colostrum geeft deze antilichamen tegen de pasgeborene in de eerste dagen van de geboorte, om de basis te vormen voor het immuunsysteem. Bij de mens is dit ook effectief in het verbeteren van de immuunrespons en het beschermen tegen ziekte. In een recente studie ervoeren gezonde volwassenen die Colostrum gedurende 90 dagen aanvulden aanzienlijk minder verkoudheid en koud-gerelateerde symptomen in vergelijking met de placebogroep (6). In een andere studie onder topsporters resulteerde 12 weken suppletie met colostrum in een toename van 79% in IgA-antistoffen tegen speeksel (7).

Darmgezondheid - Colostrum is een rijke bron van groeifactoren en een multifunctioneel eiwit dat bekend staat als Lactoferrine. Van deze is aangetoond dat ze therapeutische effecten hebben op de darm- en darmpermeabiliteit, bekend als 'leaky gut'. In een kleine studie voorkwamen atleten met intestinale permeabiliteit bijvoorbeeld 80% van de symptomen die werden ervaren door degenen die een placebo namen (8). In een andere studie onder atleten werd 500 mg Colostrum gedurende 20 dagen ingenomen en vergeleken met een placebo van wei-eiwit. De colostrumgroep vertoonde significant verbeterde symptomen van intestinale permeabiliteit en keerde terug naar normale functie (9).

Diarree - Er zijn verschillende vormen van diarree die kunnen worden verminderd door het gebruik van Colostrum, met name dat veroorzaakt door voedsel dat E. coli bevat. Eén studie meldde 100% verminderd voorkomen van dit type diarree na 1-2 weken suppletie in vergelijking met 10% verminderd optreden in de groep die een placebo kreeg (10).

SAMENVATTING
- Versterkt het immuunsysteem
- Rijke bron van immuunantistoffen
- Biedt groeifactor en lactoferrine-eiwitten
- Kan diarree verminderen.
- Verbetert de vitaliteit en vermindert vermoeidheid

Kwaliteitsborging van onze biest

Voor een normale consument, en zelfs voor de meeste gezondheidsdeskundigen, kan het vinden van de juiste colostrum bijna een onmogelijke taak zijn, omdat er zoveel verschillende variëteiten zijn. We hebben lang geleden gekozen voor rauw (koud verwerkt) volle melkcolostrum na het bekijken van elke beschikbare fabrikant. In tegenstelling tot veel gezonde voedingsmiddelen in poedervorm is colostrum zeer aangenaam om te consumeren, omdat het romig en heerlijk is, deels vanwege het natuurlijke vetgehalte. Daarom is het geweldig toe te voegen aan shakes of smoothies of gewoon gemengd water of sap.
Het heeft een hoog gehalte aan biologisch actieve moleculen (immunoglobulinen, Proline-Rich Peptides, Lactoferrin) vanwege de koude verwerking van het colostrum.
Er is geen volle melkcolostrum van een hogere kwaliteit dan dat, er zijn ook heel weinig fabrikanten beschikbaar wereldwijd, dus als u een huidige of voormalige gebruiker van volle melkbiest bent, zal deze niet teleurstellen, absoluut gegarandeerd.

Onze colostrum is van biologisch gehouden koeien (dus geen vaccinaties!) en de melk is pas afgetapt nadat de kalveren hun aandeel hebben gekregen en vast is gesteld dat ze niets te kort komen. De producent in de US werkt alleen met de beste producten.

Lactose-intolerantie en melkbiest

Lactose-intolerantie is het gebrek aan vermogen om lactose te verteren, ook wel aangeduid als "melksuiker", een van nature voorkomende suiker (een zogenaamd di-saccharide gemaakt van glucose en galactose aan elkaar gekoppeld) dat voorkomt in melk en zuivelproducten. Het enzym dat verantwoordelijk is voor de vertering en afbraak van lactose is een enzym dat lactase wordt genoemd en dat in de dunne darm wordt aangetroffen. Lactose-intolerantie is daarom een ​​gebrek aan voldoende productie voor dit enzym en de symptomen van lactose-intolerantie zijn een opgeblazen gevoel, gas en uiteindelijk diarree als te veel lactose wordt verbruikt en niet wordt afgebroken. .
Het gehalte aan lactose in melk varieert tussen ca. 4-5% (dus 4-5 gram per 100 ml). De meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen echter nog steeds een bepaalde hoeveelheid melk of dagboekproducten consumeren zonder symptomen te ervaren. Eén kop bevat ongeveer. 12 gram lactose en wordt goed verdragen door de meeste en twee kopjes per dag afzonderlijk geconsumeerd op verschillende tijdstippen wordt goed verdragen.
Colostrum in zijn natuurlijke vloeibare vorm (als een melk) bevat lage hoeveelheden lactose en zelfs volle melk colostrum, dat van nature meer geconcentreerd is omdat water wordt verwijderd, heeft lage hoeveelheden. Als we het zouden vergelijken met melk, zou je 50-66 gram colostrumpoeder kunnen consumeren om het 12 gram lactosegehalte te bereiken. Zelfs als veel mensen veel meer dan 3 gram per dag consumeren, is onze ervaring 5-20 gram per dag, nog steeds ver van de limiet van 12 gram die de meeste mensen met lactose-intolerantie hebben.

VoedingswaardePer 100 gPer 3 g
Energie2133 kJ
(500 kcal)
64 kJ
(15 kcal)
Vet18 g0,5 g
waarvan verzadigd10 g0,3 g
Koolhydraten27 g0,3 g
waarvan suikers24 g0,7 g
Vezels2,5 g<0,1 g
Eiwitten45 g1,4 g
Zout0,8 g0,02 g
*The salt content is exclusively due to the presence of naturally occurring sodium.
Biologische actiieve eiwit-fractions
Immunoglubulins (IgG)18000-24000 mg540-720 mg
Lactoferrin1000-1300 mg30-39 mg

Vitamins & MineralsPer 100 gPer 3 gRI %
Calcium850 mg25,5 mg106/3 %
Magnesium150 mg4,5 mg40/1 %
Zink6 mg0,2 mg60/2 %
Kalium840 mg25,2 mg42/1 %
Fosfor800 mg24 mg114/3 %
*RI = Reference Intake of an average adult (8400 kJ/2000 kcal)

Recept Tip:

colostrum smoothie

Deze smoothie is gemaakt door mijn dochter en echt heel lekker

- 2 eetlepels colostrumpoeder
- Bevroren rood fruit
- bevroren of verse mango en banaan
- Sinaasappelsap
Meng het geheel met een blender en het resultaat een plaatje om te zien en heerlijk om te drinken.

BEWAARADVIES
Bewaar gesloten, op een koele, droge plaats op kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en warmte.

INGREDIËNTEN
100% bevriezen gestorven colostrumpoeder

ALLERGIE-INFORMATIE
Niet gebruiken als allergisch voor melk. Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

AANBEVOLEN GEBRUIK
De rijke, romige smaak en textuur maken het perfect in gemengde dranken, smoothies, ijs of gemengd met sap, notenmelk, melk of water.

REFERENCES
(1) Thapa, B. R. (2005). Health factors in colostrum. The Indian Journal of Pediatrics, 72(7), 579-581. 

(2) Janusz, M., Zabłocka, A. (2010). Colostral proline-rich polypeptides--immunoregulatory properties and prospects of therapeutic use in Alzheimer's disease. Curr Alzheimer Res. Jun;7(4):323-33.

(3) Examine.com (2019). Colostrum. Accessed 29/05/2019. https://examine.com/supplements/colostrum/ 

(4) Hurley, W. L., & Theil, P. K. (2011). Perspectives on immunoglobulins in colostrum and milk. Nutrients, 3(4), 442–474. 

(5) Ulfman, L. H., Leusen, J. H., Savelkoul, H. F., Warner, J. O., & van Neerven, R. J. (2018). Effects of bovine immunoglobulins on immune function, allergy and infection. Frontiers in nutrition, 5, 52. 

(6) Vitetta, L., Coulson, S., Beck, S. L., Gramotnev, H., Du, S., & Lewis, S. (2013). The clinical efficacy of a bovine lactoferrin/whey protein Ig-rich fraction (Lf/IgF) for the common cold: A double blind randomized study. Complementary therapies in medicine, 21(3), 164–171. 

(7) Crooks, C. V., Wall, C. R., Cross, M. L., & Rutherfurd-Markwick, K. J. (2006). The effect of bovine colostrum supplementation on salivary IgA in distance runners. International journal of sport nutrition and exercise metabolism, 16(1), 47–64. 

(8) Marchbank, T., Davison, G., Oakes, J. R., Ghatei, M. A., Patterson, M., Moyer, M. P., & Playford, R. J. (2010). The nutriceutical bovine colostrum truncates the increase in gut permeability caused by heavy exercise in athletes. American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology, 300(3), G477–G484. 

(8) Hałasa, M., Maciejewska, D., Baśkiewicz-Hałasa, M., Machaliński, B., Safranow, K., & Stachowska, E. (2017). Oral supplementation with bovine colostrum decreases intestinal permeability and stool concentrations of zonulin in athletes. Nutrients, 9(4), 370. 

(9) Tacket CO, Losonsky G, Link H, Hoang Y, Guesry P, Hilpert H, Levine MM. Protection by milk immunoglobulin concentrate against oral challenge with enterotoxigenic Escherichia coli. New England Journal of Medicine. 1988 May 12;318(19):1240–3.

Extra informatie

Extra informatie

Ean8719689933005
ArtikelnummerPLNT085250
Gewicht1
SoortPoeder
MerkPlent
inhoud250 gram
Base Image/c/o/colostrum250.png

Beoordelen

Colostrum van goede kwaliteit Review door Evert Dominee
Price
Value
Quality
Verpakking
kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben (Geplaatst op 08-10-2019)
primaReview door Michael Rodriguez
Verpakking
Price
Value
Quality
prima, snel binnen, goed verpakt (Geplaatst op 12-09-2018)
helemaal het eindeReview door Rezi Shewdoelare
Verpakking
Price
Value
Quality
Ben zo ontvettend tevreden met deze colostrum. Was heel sceptisch maar ben echt positief verrast (Geplaatst op 12-09-2018)
colostrumReview door C. De Kok
Price
Value
Quality
Verpakking
alles goed (Geplaatst op 12-09-2018)
super!Review door Michelle
Verpakking
Price
Value
Quality
Wat een heerlijke colostrum.
Ik kocht voorheen altijd de 184 gram verpakking van Surthrival maar deze aanbieding van PLENT is echt een aanrader! :) (Geplaatst op 10-09-2018)
Super!Review door Robin Pauw
Verpakking
Price
Value
Quality
Eindelijk een colostrum die lekker is en ook nog eens te betalen. Surthrival geprobeerd en was en ben nogsteeds een fan maar helaas slecht verkrijgbaar en als het wel te verkrijgen is dan is het heel kostbaar. De Colostrum van Mattisson ook geprobeerd maar die vond ik ronduit smerig. Deze colostrum van PLENT vind ie echt heeeeeerlijk. (Geplaatst op 10-09-2018)
fijnReview door Kirsten van Hulzen
Verpakking
Price
Value
Quality
hele zachte romige colostrum, echt een heel fijn product (Geplaatst op 10-09-2018)
Colostrum gekochtReview door Demi van Dranen
Verpakking
Price
Value
Quality
Eigenlijk was ik op zoek naar de mattiisson Colostrum maar zag deze in de webshop staan en heb de gok genomen. De prijs is namelijk echt veel aantrekkelijker.
Wat was ik positief verrast door het feit dat het ook nog eens veel lekker is ! echt een super aanbieding ! (Geplaatst op 10-09-2018)
top colostrumReview door Cellina Mulders
Verpakking
Price
Value
Quality
Ik zit al aan mn 2de pot in 2 maanden. Heerlijk en ik voel mij er echt super goed bij. (Geplaatst op 10-09-2018)
PrimaReview door Marijke Botter
Verpakking
Price
Value
Quality
Het blijft een duur product maar dit is echt de beste aanbieding die ik kon vinden en ik heb echt heel goed gezocht. En ook nog eens heel erg lekker. Bedankt ! (Geplaatst op 10-09-2018)

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: PLENT premium Colostrum - 250Gram

Hoe waardeert u dit product? *

 1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Price
Value
Quality
Verpakking

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Big Food Camu Camu poeder RAW - 1kg

Big Food Camu Camu poeder RAW - 1kg

6 beoordeling(en)

Normale prijs: €  69,95 -14%

Aanbieding: €  59,95

Slechts €  55,50
BIG FOOD - CHLORELLA TABLETTEN BIO RAW - 1kg - 2000 TABLETTEN - GRATIS VERZENDING

BIG FOOD - CHLORELLA TABLETTEN BIO RAW - 1kg - 2000 TABLETTEN - GRATIS VERZENDING

2 beoordeling(en)

Normale prijs: €  49,95 -5%

Aanbieding: €  47,50

Slechts €  40,00
Big Food Gerstegras poeder - 500gram - Small Bulk

Big Food Gerstegras poeder - 500gram - Small Bulk

2 beoordeling(en)

Normale prijs: €  24,95 -20%

Aanbieding: €  19,95

Slechts €  17,95
Big Food Maca Poeder  - 1KG - Small Bulk

Big Food Maca Poeder - 1KG - Small Bulk

Normale prijs: €  19,95 -10%

Aanbieding: €  17,95

Slechts €  12,95
Big Food Açai poeder - 500 Gram - Small Bulk

Big Food Açai poeder - 500 Gram - Small Bulk

1 beoordeling(en)

Normale prijs: €  52,95 -13%

Aanbieding: €  45,95

Slechts €  40,00
Big Food Tarwegras poeder  - 1 KG - small bulk

Big Food Tarwegras poeder - 1 KG - small bulk

1 beoordeling(en)

Normale prijs: €  29,95 -7%

Aanbieding: €  27,95

Slechts €  23,95
Big Food Spirulina poeder Raw - 1KG small bulk

Big Food Spirulina poeder Raw - 1KG small bulk

Normale prijs: €  39,95 -8%

Aanbieding: €  36,95

Slechts €  32,95
Big Food Spirulina tabletten - Voordelige 1kg small bulk verpakking

Big Food Spirulina tabletten - Voordelige 1kg small bulk verpakking

3 beoordeling(en)

Normale prijs: €  39,95 -6%

Aanbieding: €  37,50

Slechts €  33,00
Big Food Erwten Proteïne poeder - 500 gram

Big Food Erwten Proteïne poeder - 500 gram

Normale prijs: €  10,95 -9%

Aanbieding: €  9,95

Slechts €  8,75
Big Food Chia Zaad 1KG Small Bulk

Big Food Chia Zaad 1KG Small Bulk

Normale prijs: €  14,95 -7%

Aanbieding: €  13,95

Slechts €  11,95
Big Food Guarana poeder  - 500 gram - Bio

Big Food Guarana poeder - 500 gram - Bio

Normale prijs: €  22,95 -13%

Aanbieding: €  19,95

Slechts €  17,50