Fruit

gevriesdroogd fruit

Fruit en gevriesdroogd fruit

Wat is vriesdrogen ?

Vriesdrogen is het proces waarbij vloeistof van een product wordt verwijderd, zoals voedsel, om de houdbaarheid te verlengen, het gewicht te verminderen en de kwaliteit te behouden. Vanwege de kosten van vriesdrogen, het is het best gebruikt voor premium-producten van premium kwaliteit.

Vriesdrogen begint met het bevriezen van het artikel en onderwerpen aan vacuümdruk om het oplosmiddelgehalte (meestal water) van het product te verwijderen. Het product wordt vervolgens verwarmd, waardoor het oplosmiddel kan verdampen door een proces dat bekend staat als sublimatie.

Hierdoor kan een product vele jaren worden bewaard zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit (als het product wordt verzegeld in een verpakking die zuurstof, vocht en licht buiten houdt). Bijvoorbeeld, in het geval van gevriesdroogd voedsel, blijven de textuur, smaak en voedingswaarde van een voedselproduct intact. Vriesdrogen vermindert ook sterk het gewicht van het voedsel, waardoor het gemakkelijker te vervoeren en op te slaan is.

Hoe droog voedsel te bevriezen
Hoe werkt vriesdrogen?

Vriesdrogen specifiek voor voedsel is een stapsgewijs proces dat omvat:

1 :Het product invriezen - Het product is bevroren vast.
2: Vacuümdruk op het product toepassen - Het product wordt in een vacuüm geplaatst, waardoor het oplosmiddel sublimeert.
3: Het product verwarmen - Het toepassen van warmte versnelt het sublimatieproces.
4: Condensatie - Het verdampte oplosmiddel wordt verwijderd en terug omgezet in een vaste toestand, waardoor het scheidingsproces wordt voltooid.


Voor de meeste voedingsmiddelen is het eindproduct een product dat kan worden teruggebracht in de normale staat door gewoon water toe te voegen.

Artikelen 1 tot 20 van 27 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 20 van 27 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2