Bijenpollen

bijenpollen

Welkom bij de bijen 

Gezondheidsvoordelen van bijenpollenkorrels

Bijenpollen is een van de meest complete voedingsmiddelen als het gaat om voeding. Het natuurlijke voedsel werd ooit beschreven door de Duitse natuuronderzoeker, Francis Huber als "de grootste bodybuilder op aarde." De reden voor de hype eromheen is te wijten aan de vele voordelen die het heeft voor de menselijke gezondheid. Helaas worden, net als veel natuurlijke gezondheidsopties, het gebruik van bijenpollen enorm onderbenut.

Voor onze tijd was bijenpollen een belangrijk onderdeel van de voeding voor de Grieken en Romeinen, die het het levengevende stof noemden, verwijzend naar onsterfelijkheid en eeuwige jeugdigheid. Ook zij wisten dat het gebruik ervan vele voordelen heeft. Bijenstuifmeel is ook bekend te zijn gebruikt door Amerikaanse Indianen en Chinese stammen voor hun verjongende eigenschappen. Ook van de Egyptenaren is bekend dat zij farao's hebben begraven met stuifmeel!

Waar bestaat het uit?

Bijenstuifmeel wordt geprezen als een allround natuurlijke bodybuilder vanwege de vele componenten waaruit zijn structuur bestaat. Het wordt gemaakt wanneer honingbijen de mannelijke zaden van een bloembloesem verzamelen. Het verzamelde mannelijke zaad wordt gemengd met de spijsverteringsenzymen van de bijen. De pollenkorrels zijn plakkerig en kunnen elk tot 5 miljoen stuifmeelsporen bevatten. De reden waarom veel voedingsdeskundigen en wetenschappers erop aandringen dat het een perfect voedsel is, is omdat deze kleine pollen vol zitten met voedzame bestanddelen die het menselijk lichaam nodig heeft.

De pollen bevatten grote hoeveelheden mineralen, eiwitten, vitaminen, carotenoïden, heilzame vetzuren en bioflavonoïden die antibacterieel en antiviraal zijn en die ook helpen om het cholesterolgehalte te controleren en de haarvaten te versterken en te stabiliseren. Pollen heeft ook de zeldzame vitamine B12 en is de enige plantaardige bron waar het te vinden is.

Voordelen van bijenpollen

Vers bijenstuifmeel bevat een breed scala aan proteïneverbindingen: ongeveer 40% van het organische bijenstuifmeel is allemaal eiwit van aard. Wil je exact weten waar bijenpollen goed voor zijn dan raden wij je aan goed rond te kijken op internet. Er zijn talloze kwaaltjes en doelstelling waarbij gebruikers zeer positieve ervaringen hebben door het gebruik van Bijenpollen

Bijen Propolis

Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen, en andere botanische bronnen. Afgezien van de bijenpollen die talloze voordelen hebben maken bijen ook propolis. 

Bijen Propolis-voordelen

Propolis bevat ten minste 300 werkzame bestanddelen die van groot voordeel zijn. Ook hier ragen wij u aan om het internetnet af te struinen naar de zeer indrukwekkende eigenschappen. 

Van bijen werd oorspronkelijk gedacht dat ze propolis alleen voor architectonische doeleinden maakten.

De belangrijkste reden dat bijen de kleverige smurrie maken is voor bescherming tegen externe indringers, trouwens de naam propolis komt uit het Grieks en betekent 'verdediging van de stad'. Naast het versterken van hun bijenkorf kan propolis ook een bron van voedsel zijn voor bijen .

Bijen doen meer dan alleen honing maken. De lijst eindigt niet bij propolis, er is ook koninklijke gelei die net zoals de andere bijenproducten zeer voedzaam is. Beter bekend als Royal Jelly

Royal Jelly-voordelen

Het is voeding voor het ontwikkelen van larven waaruit een nieuwe koningin opstaat als de oude zwak of dood is. Royal jelly is een afscheiding van klieren in de hoofden van werkbijen. Het is gebruikt als een gezondheidssupplement voor mensen. Hoge kwaliteit royal jelly heeft zeer veel goede eigenschappen.

BijenPollen bijwerkingen

Bijenpollen zijn veilig in gebruik en hebben geen schadelijke effecten bij gebruik. Voor mensen die last hebben van pollenallergieën, is het het beste om het supplement van tabletten te negeren. Er zijn ernstige allergische reacties die verband houden met het gebruik van bijenpollen zoals anafylaxie, zwelling, kortademigheid en netelroos.

Bijenpollen kunnen aan kinderen worden gegeven als een mengsel door het te mengen en een smakelijke smoothie te maken. De verkeerde manier om het toch te nemen, is door het te mengen met warme voedingsmiddelen die enzymen denatureren en de gezondheidsvoordelen van het supplement verminderen.

Wat zijn bijenpollenkorrels?

Wanneer je naar de activiteit van de bij kijkt terwijl deze van bloem naar bloem vliegt, zich een tijdje op één plek vestigt en vervolgens naar een ander vliegt, vraag je je af of hij enig idee heeft wat een geweldige activiteit het doet mee. Als de honingbij een of andere nectar gaat halen bij een bloem die haar in de gaten heeft, draagt ​​ze haar stuifmeel bij zich en wordt het bijenstuifmeel.

Het verbazingwekkende aan bijenpollen is dat er geen laboratoriumformule is om het te synthetiseren. In een poging iets te doen over het maken van bijenpollen, voedde het onderzoek honingbijen met door de mens gemaakt stuifmeel, maar zij (de bijen) konden het niet overleven en stierven. Het enige dat gedaan kan worden om stuifmeel te krijgen zodra het bij ons komt is om een ​​nieuwe verpakking te krijgen.

Bijenpollen, voedsel voor de kolonie, heeft veel verbindingen die zelfs de mens ten goede komen. Om te beginnen zit het boordevol meer eiwitten dan welk ander dierlijk voedingsmiddel je maar kunt bedenken. Er zijn een aantal voordelen van bijenpollenkorrels, waarvan sommige u zullen verbazen.

Bron van energie

Bijenpollen heeft een overvloed aan voedingsstoffen die gunstig zijn voor het menselijk lichaam en gemakkelijk toegankelijk zijn. Het eiwitgehalte in bijenpollenkorrels is in de vorm van aminozuren die gemakkelijk in het lichaam worden opgenomen. De bijenpollenkorrels hebben ook B-vitamines, foliumzuur en koolhydraten, waardoor het een energiebron is. 

2 artikel(en)

per pagina

 • BIG FOOD Bijenpollen - 500 gram

  BIGFOOD
  Bijenpollen zijn een superfood. Maar we worden vooral blij van dat vrolijke kleurtje. Bijenpollen zijn een bijproduct dat gemaakt wordt door bijen. Pollen is Engels voor stuifmeel. Het stuifmeel wordt door bijen uit bloemen gehaald. Stuifmeel hecht zich aan de bijenpootjes en doordat de bijen over een speciaal scherm lopen, vallen de korrels ervan af.
  Inhoud: 500 gr

  Normale prijs: €  16,95 -3%

  Aanbieding: €  16,50

  Slechts €  15,95
  • 2 voor €  15,95 p/s. en bespaar 4%
 • Superfoodz Bijenpollen Raw 200 gr.

  SuperfoodZ

  Superfoodz Bijenpollen Bio Raw zijn calorie-arm.

  Inhoud: 200 g

  Normale prijs: €  9,95 -5%

  Aanbieding: €  9,45

  Niet in voorraad

2 artikel(en)

per pagina