VOOR 22:00 BESTELD VOLGENDE WERKDAG IN HUIS  VEILIG BETALEN  SPAAR VOOR EXTRA KORTING  GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*  ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Guarana

quarana poeder

Wat is Guarana?

Guarana (Paullinia cupana) is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in de bossen van Amazonië. Het klampt zich vaak vast aan bomen en kan tot een hoogte van 12 meter reiken. Het produceert een vrucht met een bruine of rode schil, met een zwart zaad omgeven door witte arils. Op het eerste gezicht lijkt de guarana op een oogbal, en zijn verbazingwekkende uiterlijk is het onderwerp geworden van zijn eigen scheppingsmythe van de Braziliaanse stammen.

Guarana werd populair toen Jezuïtische missionarissen in de Amazone opmerkten dat stamleden die het zaad consumeerden zoveel energie kregen, dat het hen toestond om langere tijd te jagen. Om de guarana te verorberen, droogden en roosterden de stamleden ze, en grondden ze in een pasta met water. Sindsdien heeft het zich verspreid naar de Europese kolonisten en heeft het deel uitgemaakt van de Braziliaanse cultuur.

Tegenwoordig wordt guarana vaak verkocht als een poeder, dat kan worden gebruikt om koffie of thee te maken, of toegevoegd aan smoothies. Je kunt het ook gebruiken om zelfgemaakte energierepen te maken. 

2 artikel(en)

per pagina

 • Superfoodz Guarana poeder Extraxt 10% bio - 125 gram

  SuperfoodZ
  Guarine is het hoofdingredient van guarana poeder en heeft dezelfde werking als caffeine. Daardoor geeft guarana poeder een energieboost. Het poeder is lekker door sapjes en smoothies voor net dat beetje meer.
  Inhoud: 125 g

  Normale prijs: € 14,95 -7%

  Aanbieding: € 13,95

  Niet in voorraad

 • Big Food Guarana poeder Bio - 1KG Small Bulk

  BIG FOOD

  Big Food Guarana poeder

  Guarana is een plant van de Amazone die voorkomt in delen van Venezuela en Brazilië. De bessen van deze plant hebben een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om de energie te verhogen, onder andere. Het tegenwoordig gebruikelijke gebruik van guarana is in energiedrankjes en sportvoedingsdranken vanwege de stimulerende effecten. Zorg ervoor dat u uw zorgverlener raadpleegt voor volledige informatie over guarana en de effecten ervan.

  Guarana bevat cafeïne. Cafeïne werkt door het stimuleren van het centrale zenuwstelsel (CZS), het hart en spieren. Guarana bevat ook theofylline en theobromine, chemische stoffen die lijken op cafeïne.

  Inhoud: 1 kg
  € 24,95

  Niet in voorraad

2 artikel(en)

per pagina