Tarwegras

tarwegras

Wat is tarwegras?

Tarwegrassap kan er uitzien als wat je zou krijgen als je het gras uit je tuin in een blender stopt. 

Tarwegras is het jonge gras van de tarweplant, Triticum aestivum. Het groeit in gematigde streken in Europa en de Verenigde Staten en kan binnen of buiten leven. Veel mensen telen hun eigen tarwegras door tarwezaden in water te zetten en vervolgens de bladeren te oogsten.

Tarwegras is een natuurlijke bron van vitamines en mineralen (waarvan een aantal antioxidanten zijn), waaronder:

  • Vitaminen A, E, C, K en B6
  • Calcium
  • Selenium
  • Magnesium
  • Ijzer

Hoe wordt tarwegras gebruikt door fans?

De bladeren zijn moeilijk te verteren, dus worden ze meestal geplet en geperst om sap te maken. Tarwegrasbladeren kunnen ook worden gedroogd en tot tabletten of capsules worden verwerkt. Sommige mensen mengen tarwegras met water en gebruiken het als een klysma om het spijsverteringsstelsel te reinigen. Anderen eten rauw tarwegras omdat ze geloven dat het koken van voedsel de natuurlijke enzymen vernietigt die de echte gezondheidsschop bieden.

Gebruik

Tarwegras fans gebruiken het om de meest voorkomende en allerdaagse gezondheidsproblemen tegen te gaan. Tarwegras wordt ook door sommige mensen gebruikt om potentieel ernstiger aandoeningen te behandelen door ervaringen van anderen. Degenen die erbij zweren, zeggen dat het krachtige ingrediënt in tarwegras chlorofyl is, het pigment dat planten hun groene kleur geeft. Ze zeggen dat chlorofyl werkt zoals hemoglobine (het eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof transporteert). Elk plantaardig voedsel dat je in de loop der jaren hebt gegeten, zoals spinazie, peterselie of rucola, bevat ook chlorofyl .

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina